Iată cum îți poți construi un garaj ieftin din lemn în șase pași simpli!

Daca vrei sa iti protejezi masina si sa ai un loc ferit pentru diversele lucrari la ea, se impune sa construiesti un garaj. In functie de dimensiunile constructiei, vei beneficia si de ceva spatiu de depozitare in plus. Iata cum te poti ocupa chiar tu de construirea unui garaj ieftin din lemn.

1. Toarna o sapa

Se toarna o sapa din doua lopeti de nisip la una de ciment, formandu-se o gramada. Din gramada formata, iei materialul uscat (ciment si nisip) si il treci in alta gramada, avand grija ca dupa fiecare lopata sa stropesti cu putina apa (o stropesti peste material, nu torni). Amesteci cu lopata sa se mai omogenizeze ingredientele.

2. Scheletul din lemn

Ai grija ca in ciment sa pui cateva sarme groase care sa te ajute sa ancorezi scheletul constructiei din lemn. Ai nevoie de 12 cusaci din lemn pe care sa-i prinzi unul de celalalt cu ajutorul cuielor. Scheletul poate fi facut patrat sau dreptunghiular.

3. Scandura

Dupa ce ai ancorat cum trebuie baza, poti incepe sa bati scanduri pe laterale. Acestea trebuie batute una langa cealalta pentru a nu permite patrunderea zapezii (iarna) sau a prafului de la exterior (vara). Incearca pe cat posibil sa bati scandurile la linie.

4. Acoperisul

Pentru a realiza cel mai ieftin acoperis, poti bate scanduri una langa cealalta si le poti inveli cu policarbonat sau cu un cauciuc ceva mai gros. Oricare dintre cele doua materiale vor rezista fara probleme cel putin 5 ani.

5. Vopsea sau strat de lac

Poti alege sa dai garajul cu vopsea sau sa-i dai cu lac, oricare dintre cele doua variante fiind de efect.

6. Interiorul

Interiorul il poti amenaja dupa cum iti doresti, dar nu uita ca pe timp de iarna sa instalezi in garaj un calorifer care sa tina masina calda pentru a o putea porni fara probleme in diminetile foarte reci.

Sursa: casepractice.ro